71,6 millioner så presidentdebatt på TV

71,6 millioner amerikanere så onsdagens TV-debatt, men også mange andre steder i verden, som her i Sør-Korea, fylte presidentkandidatene TV-skjermene. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix
71,6 millioner amerikanere så onsdagens TV-debatt, men også mange andre steder i verden, som her i Sør-Korea, fylte presidentkandidatene TV-skjermene. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tredje og siste debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton trakk 71,6 millioner TV-seere i USA onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seertallene er drøyt fem millioner høyere enn for den andre debatten, men fortsatt et godt stykke bak de 84 millionene som fikk med seg den første duellen i presidentvalgkampen. Da Trump og Clinton satte hverandre stevne i New York i september, satte de ny amerikansk TV-rekord med 84 millioner seere.

Sist gang en debatt lokket over 80 millioner seere, var den ene gangen Jimmy Carter og Ronald Reagan møttes til dyst i 1980. Bill Clintons valgkamp for gjenvalg i 1996 fikk derimot bare 36 millioner til å sette seg i sofaen og følge med på debattene hans mot Bob Dole.

Oppsummering av debatten: Krise for Trump

Deler av forklaringen på hvorfor årets andre debatt hadde langt færre seere enn den første og den tredje, er at kanalen NBC prioriterte å sende en fotballkamp i stedet for debatten fra St. Louis for halvannen uke siden. Onsdag bidro NBC med drøyt ti millioner seere til totalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til alle som så debatten på TV i USA onsdag kveld, kommer alle dem som så den i opptak, i utlandet eller på internett. Ordstyrer Chris Wallace fra CNN anslo et publikum på godt over 100 millioner da han ønsket velkommen i Las Vegas.

Les også:

Trump buet ut på veldedighetsmiddag

Obama og kona hardt ut mot Trump

Lahlums analyse: – Kun en ny skandale kan redde Trump