Våpenhvile i Jemen skal være brutt

Ifølge FN er over 10.000 mennesker drept siden konflikten i Jemen startet. Bildet er fra et samfunnshus i Sana, som ble ødelagt i et angrep tidligere i måneden. Foto: Mohamed Al-sayaghi / Reuters / NTB scanpix
Ifølge FN er over 10.000 mennesker drept siden konflikten i Jemen startet. Bildet er fra et samfunnshus i Sana, som ble ødelagt i et angrep tidligere i måneden. Foto: Mohamed Al-sayaghi / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En FN-støttet tre dager lang våpenhvile i Jemen, som trådte i kraft like før midnatt onsdag, skal være brutt av Houthi-opprørere, ifølge militære og lokale kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge militære kilder har Houthi-rebeller og deres allierte, lojale til Jemens tidligere president Ali Abdullah Saleh, brutt våpenhvilen med tung beskytning i området Taez, 275 kilometer sør for Sana, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Kildene hevder at Houthi-opprørere skjøt mot boligområder øst og vest for Taez, mens det roet seg andre steder der våpenhvilen ble opprettholdt.

Både den saudistøttede presidenten Abd Rabu Mansour Hadis regjering og Houthi-opprørerne, som har kontroll over hovedstaden Sana, var i utgangspunktet enige om våpenhvilen. FN-utsending Ismail Ould Cheikh Ahmed sa tidligere i uken at han hadde mottatt forsikringer fra alle involverte parter om at de ville overholde den.

Dette er det sjette forsøket på å få i stand våpenhvile etter at en saudiarabisk-ledet koalisjon i mars i fjor gikk inn i landet med militær støtte til Hadi.

Bakgrunn: FN: Alle parter i Jemen godtar våpenhvile