Saudiarabisk prins er henrettet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saudi-Arabias prins Turki bin Saud al-Kabir er blitt henrettet som straff for å ha drept en mann i et slagsmål i hovedstaden Riyadh, opplyser innenriksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er svært sjeldent at medlemmer av kongefamilien blir henrettet.

– Innenriksdepartementet bekrefter med denne kunngjøringen at kongedømmets regjering er fast besluttet på å etablere sikkerhet, rettferdighet og iverksette Guds lov mot alle som angriper de uskyldige, heter det i uttalelsen.

Henrettelsen av prins Turki fant sted tirsdag etter at dødsdommen først ble anket til en høyere domstol og i siste instans til høyesterett. Slagsmålet han ble dømt for, fant sted i 2012.

En annen prins, Khaled al-Saud, gleder seg over henrettelsen, i det som var den første reaksjonen fra et medlem av landets store kongefamilie.

– Dette er Guds lov, og veien som vårt velsignede kongedømme følger. Måtte Gud ha barmhjertighet med drapsmannen og hans offer, tvitret prins Khaled al-Saud tirsdag.

Henrettelsen av prins Turki var den 128. til nå i år, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået DPA. I Saudi-Arabia er det dødsstraff ikke bare for drap, men også væpnet ran, røveri, voldtekt, narkotikasmugling og hekseri. Stort sett foregår henrettelser i Saudi-Arabia ved halshogging med sverd.