FN: Alle parter i Jemen godtar våpenhvile

Ifølge FN er over 10.000 mennesker drept siden konflikten i Jemen startet. Bildet er fra et samfunnshus i Sanaa som ble ødelagt i et angrep tidligere i måneden. Foto: Mohamed Al-sayaghi / Reuters / NTB scanpix
Ifølge FN er over 10.000 mennesker drept siden konflikten i Jemen startet. Bildet er fra et samfunnshus i Sanaa som ble ødelagt i et angrep tidligere i måneden. Foto: Mohamed Al-sayaghi / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FN melder at alle partene i konflikten i Jemen vil godta en 72 timers våpenhvile fra midnatt onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs spesialutsending for Jemen, Ismail Ould Cheikh Ahmed, sier han har fått forsikringer fra alle parter om opphør i kampene ett minutt før midnatt onsdag. Våpenhvilen skal vare i tre døgn, men Ahmed håper den kan utvides..

Avtalen forplikter alle parter til å «tillate fri og uhindret adgang for humanitære forsyninger og personell» til alle deler av Jemen, sier Ahmed. Han ønsker våpenhvilen velkommen og sier den vil spare det jemenittiske folket for ytterligere blodbad og gi rom for økt humanitær bistand.

USA, Storbritannia og FN oppfordret søndag partene i landet til å gå med på en våpenhvile. Det var uklart om Houthi-militsen, som kontrollerer deler av landet, ville godta å legge ned våpnene.

Les også:

To missiler avfyrt mot amerikansk krigsskip ved Jemen

USA svarer på missilangrep i Jemen

– Minst 82 drept i et luftangrep mot en begravelse i Jemen