FN frykter flere angrep på hjelpekolonner i Haiti

Ødelagte hus i byen Jérémie sørvest i Haiti. Foto: Reuters / NTB scanpix
Ødelagte hus i byen Jérémie sørvest i Haiti. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

FN er bekymret for en økning i angrep og plyndring av nødhjelpskolonner som bistår ofre i Haiti etter orkanen Matthews herjinger på øya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har tatt tid for mat, medisiner og annen hjelp å nå fram til ofrene i mange områder. I desperasjon har noen haitiere blokkert deler av veien som krysser den sørlige halvøya for å avskjære hjelpekolonner og få tilgang til nødhjelp. Lørdag ble en lastebil fra FN-organisasjonen World Food Program plyndret ved inngangen til et FN-område i havnebyen Les Cayes, som er hardt rammet av orkanen.

Les også: Ban i Haiti: – Det er hjerteskjærende

– Det er åpenbart en bekymring for koordinering og levering av bistand, men responsen må fokusere på mer enn sikkerhet. Folk er sultne, og vi må fjerne veisperringene for å hjelpe dem, sier Mourad Wahba, FNs humanitære koordinator i Haiti.

– I ett tilfelle, kort tid før FNs generalsekretær Ban Ki-moon ankom FN-basen lørdag, brukte fredsbevarende styrker tåregass for å spre folkemengden, som reagerte med å kaste stein, forteller Wahba.

Så langt er 546 personer offisielt bekreftet omkommet etter orkanen, 128 personer er fortsatt savnet, og 439 er skadd. Over 175.000 mennesker har mistet hjemmet sitt, og over 500 lider av kolera.

Les også: Ban: 1,4 millioner trenger umiddelbar hjelp i Haiti

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært