Nye lekkasjer: Clinton unnlot å kritisere Wall Street

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton på talerstolen i Seattle denne uken. WikiLeaks har nylig lekket flere taler Clinton skal ha holdt for storbanken Goldman Sachs i 2013.
Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton på talerstolen i Seattle denne uken. WikiLeaks har nylig lekket flere taler Clinton skal ha holdt for storbanken Goldman Sachs i 2013. Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Hillary Clinton styrte unna å kritisere Wall Street etter finanskrisen, ifølge nylig lekkede utskrifter av taler hun holdt for storbanken Goldman Sachs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WikiLeaks offentliggjorde lørdag tre utskrifter av godt betalte taler som Clinton skal ha holdt for Goldman Sachs i 2013. De inneholder ingen store overraskelser, men viser at hun anla en mild tone overfor finansnæringen i sin omtale av finanskrisen.

Hun påpeker der sitt gode forhold og samarbeid med Wall Street da hun var New York-senator. Samtidig ville hun ikke konkludere hvorvidt reformene som ble iverksatt etter finanskrisen, var rett medisin eller ei.

Les også: Clinton kaller epost-hackingen innbrudd

Trump og Sanders

– Mange klagde på dem, men det var også politiske grunner til å gjøre noe når du var en folkevalgt kongressrepresentant og folk i din valgkrets hadde mistet jobben, måtte legge ned bedrifter og alle i pressen sa det var Wall Streets feil, skal Clinton ha sagt fra talerstolen i New York, ifølge et manus datert 24. oktober 2013 som nyhetsbyrået TT har sett.

Clinton er blitt kritisert både av Republikanernes presidentkandidat Donald Trump og sin tidligere demokratiske motstander Bernie Sanders for ikke å ha villet offentliggjøre talene hun holdt for finanssektoren etter at hun gikk av som utenriksminister 2013.

Les også: Trump antyder at Clinton dopet seg før debatt

Hackede eposter

Talene er kommet fram i forbindelse med hacking av epostkontoen til Clintons valgkampsjef John Podesta. WikiLeaks hevder å ha fått tilgang til over 50.000 eposter fra demokratenes valgkampapparat og planlegger å offentliggjøre dem i flere omganger i tiden fram mot presidentvalget i USA 8. november.

Clintons stab har verken avkreftet eller bekreftet om innholdet i talene og de lekkede epostene er ekte, men har anklaget russiske myndigheter for å stå bak hackingen i et forsøk på å påvirke det amerikanske valget. Clinton-medarbeiderne har også beskyldt rivalen Trump for å ha samarbeidet med russerne om dette og sammenligner hackingen med Watergate-skandalen.

Les også: Clinton: – Valgkampen er forferdelig smertefull

Også Obamas regjering og amerikansk etterretning mener Russland står bak dataangrep som har ført til omfattende lekkasjer av epost fra personer i det demokratiske partiet. Russiske myndigheter avviser anklagene.

Personvernpolicy