Saudi-ledet koalisjon innrømmer angrep på begravelse

Rundt 140 mennesker mistet livet i et bombeangrep på en begravelse i Sanaa. Den Saudi-ledede koalisjonen innrømmer å ha stått bak angrepet. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix
Rundt 140 mennesker mistet livet i et bombeangrep på en begravelse i Sanaa. Den Saudi-ledede koalisjonen innrømmer å ha stått bak angrepet. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En granskingskommisjon oppnevnt av den Saudi-ledede koalisjonen i Jemen, erkjenner at koalisjonen sto bak et angrep på en begravelse forrige helg som kostet rundt 140 mennesker livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skjedde fordi koalisjonen mottok feilaktig informasjon, heter det i en uttalelse fra kommisjonen lørdag.

Videre heter det at familiene til de sivile ofrene må få erstatning. I tillegg slås det fast at koalisjonen må gjennomgå sine rutiner.

Tidligere har koalisjonen nektet for å ha stått bak angrepet i Jemens hovedstad Sana, hvor over 600 mennesker ble såret.

Koalisjonens luftstyrker har deltatt i borgerkrigen i Jemen siden mars i fjor. Luftstyrkene gjennomfører angrep mot den jemenittiske Houthi-militsen, men også markeder, bryllup, skoler og sykehus er blitt rammet av angrep.

Les også:

To missiler avfyrt mot amerikansk krigsskip ved Jemen

USA svarer på missilangrep mot krigsskip ved Jemen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært