Stadig mindre spenning knyttet til valget i USA

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton var gjest hos Ellen DeGeneres, da hun fortalte om hendelsen med Trump.
Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton var gjest hos Ellen DeGeneres, da hun fortalte om hendelsen med Trump. Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Høstens presidentvalg i USA tegner til å bli alt annet enn spennende, skal man tro de siste meningsmålingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary Clinton har nå et forsprang på 6,7 prosentpoeng viser et gjennomsnitt av de siste åtte meningsmålingene, utarbeidet av RealClearPolitics.

Donald Trump virker dermed stadig mer sjanseløs ettersom ingen presidentkandidat noensinne har klart å gjenerobre et forsprang på mer enn 4 prosentpoeng i løpet av den siste måneden før valget, konstaterte Politico nylig.

Statistikkguru

I den siste landsdekkende målingen, utført for konservative Fox News , får demokraten Clinton en oppslutning på hele 49 prosent, mot 41 prosent for republikaneren Trump.

I en tilsvarende måling for Fox News for én uke siden, var Clintons forsprang 4 prosentpoeng.

Les også: Trump avviser overgrepsanklager

Statistikkguruen Nate Silver gir nå Clinton hele 84,4 prosent sjanse for å vinne, mens Trumps levnes bare 15,6 prosent sjanse for å erobre Det hvite hus.

Spådde riktig

Silver tar for seg meningsmålinger i samtlige delstater, vekter dem etter hvor godt de har truffet i forhold til tidligere valg og har en bemerkelsesverdig evne til å spå utfallet av amerikanske presidentvalg.

Les også: Clinton med tosifret ledelse over Trump i ny måling

Under presidentvalget i 2008 spådde Silver riktig utfall i 49 av USAs delstater, og i 2012 spådde han riktig i alle de 50 delstatene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært