USA svarer på missilangrep i Jemen

Houthi-opprørerne i Jemen avviser at de har skutt mot et amerikansk krigsskip i Rødehavet etter at USA svarte med å angripe opprørernes radarstasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Anklagene er grunnløse, sier en houthi-alliert tjenestemann til det opprørsvennlige nyhetsbyrået Saba.

Amerikanske myndigheter har oppgitt at destroyeren USS Mason både mandag og onsdag ble beskutt med missiler fra opprørskontrollerte områder i Jemen. Skipet ble ikke truffet ettersom missilene landet i sjøen.

Den amerikanske marinen svarte torsdag med å angripe tre av opprørernes radarstasjoner og omtalte det som et «begrenset selvforsvarsangrep». Ifølge Pentagon ser det ut til at alle tre ble ødelagt.

USA støtter den saudiledede koalisjonen som kriger mot Houthi-militsen i Jemen, men deltar ikke direkte i kampene. Koalisjonen har fått sterk kritikk for å angripe sivile mål.

Missilangrepene mot USS Mason skjer få dager etter at et skip fra De forente arabiske emirater fikk store skader i et lignende angrep.

Krigen i Jemen er blitt overskygget av krigen i Syria og kampen mot IS, men menneskerettighetsgrupper slår stadig alarm om at de saudiledede angrepene rammer sivile hardt.

Les også: To missiler avfyrt mot amerikansk krigsskip ved Jemen

Over 140 drept i luftangrep mot begravelse i Jemen

USA skal vurdere støtten til Saudi-koalisjonen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært