Kraftige reaksjoner på selvmord i tysk fengsel

Bildet viser leilighetshuset i Leipzig hvor den terrormistenkte mannen ble pågrepet mandag. Foto: Oliver Ellrodt / Reuters / NTB scanpix
Bildet viser leilighetshuset i Leipzig hvor den terrormistenkte mannen ble pågrepet mandag. Foto: Oliver Ellrodt / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En terrormistenkt syrer som ble pågrepet i Leipzig i Tyskland mandag, har tatt sitt eget liv i fengselet, melder tyske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22 år gamle Jaber al-Bakr ble overmannet av tre landsmenn og overlatt til tysk politi mandag. Onsdag kveld ble han funnet i cellen sin etter å ha hengt seg.

Den tyske etterretningstjenesten (BfV) mistenkte ham for å ha bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS og for å planlegge terrorangrep mot en flyplass i Berlin.

I forrige uke fant politiet over 1 kilo svært kraftig sprengstoff og en selvmordsvest i leiligheten der han oppholdt seg i byen Chemnitz.

Les også: Flyktninger bandt mistenkt IS-terrorist til sofa – hylles som helter

Jaber Albakr Foto: Christian Zander / AP
Jaber Albakr Foto: Christian Zander / AP

Bakrs advokat reagerer sterkt på at politiet ikke har passet bedre på at hans klient ikke tok livet av seg. Han kaller det «en rettslig skandale» og sier at fengselssjefen hadde forsikret ham om at den innsatte var under konstant overvåking.

– Han hadde allerede ødelagt lamper og fiklet med stikkontakter, sier forsvarsadvokaten Alexander Hübner.

Les også: Tyskland vil ta statsborgerskap fra fremmedkrigere

Regjeringen i Tyskland med nye antiterrortiltak

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært