Lavrov etterlyser beviser for hacking-anklager

Utenriksminister Sergej Lavrov avviser anklagene om at Russland står bak hackerangrep i USA, i et forsøk på å påvirke utfallet av det amerikanske presidentvalget. Foto: Reuters / NTB scanpix
Utenriksminister Sergej Lavrov avviser anklagene om at Russland står bak hackerangrep i USA, i et forsøk på å påvirke utfallet av det amerikanske presidentvalget. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det foreligger ikke ett eneste bevis for at Russland står bak hackerangrepet mot Det demokratiske partiet i USA, sier utenriksminister Sergej Lavrov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske myndigheter anklaget i forrige uke Russland for å ha stått bak sommerens hackerangrep i et forsøk på å påvirke utfallet av høstens presidentvalg.

WikiLeaks har den siste uka publisert nye eposter fra Hillary Clintons valgkampsjef John Podesta, som også retter en anklagende pekefinger mot Russland. Ifølge Podesta etterforsker nå FBI om russerne kan stå bak.

Utenriksminister Sergej Lavrov avfeier anklagene og etterlyser beviser for anklagene som nå rettes mot Russland.

– Det er ikke lagt fram beviser for dette, sier han i et intervju med CNN.

– Det er selvsagt smigrende for oss, et land som president Barack Obama nylig omtalte som en regional makt, å bli viet en slik oppmerksomhet, fortsetter Lavrov.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært