Clinton rykker stadig mer ifra

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har god grunn til å smile, fire uker før valget, viser de siste meningsmålingene. Foto: Reuters / NTB scanpix
Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har god grunn til å smile, fire uker før valget, viser de siste meningsmålingene. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hillary Clinton øker stadig forspranget til Donald Trump, viser de nyeste meningsmålingene foran presidentvalget som nå bare er fire uker unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratenes presidentkandidat har 47,9 prosent av velgerne i ryggen og et forsprang på 6 prosentpoeng til Trump. Det viser RealClearPolitics ' sammenstilling av gjennomsnittet fra de åtte siste meningsmålingene utført av nettstedet

I en måling utført for NBC News og Wall Street Journal får Hillary Clinton 50 prosent oppslutning og et forsprang på hele 10 prosentpoeng til Trump.

Les også: Anerkjent utenrikstidsskrift støtter Clinton

Ingen kandidat har noensinne klart å gjenerobre et forsprang på mer enn 4 prosentpoeng den siste måneden før valget, konstaterer nettstedet Politico.

Statistikkguruen Nate Silver , som har en bemerkelsesverdig evne til å spå utfallet av amerikanske valg, vekter de ulike målingene etter feilmargin og hvor godt de har truffet i forkant av tidligere valg.

Silver tar også for seg målinger i hver enkelt delstat og har regnet seg fram til at det nå er 83 prosent sjanse for at Clinton vinner valget 8. november.

Les også: Trump truer med å straffeforfølge Clinton

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært