Brende: Varig fred umulig uten ELN

Utenriksminister Børge Brende (H) er fornøyd med at ELN og den colombianske regjeringen kunngjør offentlig at de skal starte fredsforhandlinger. Han mener dette skjer på et viktig tidspunkt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Utenriksminister Børge Brende (H) er fornøyd med at ELN og den colombianske regjeringen kunngjør offentlig at de skal starte fredsforhandlinger. Han mener dette skjer på et viktig tidspunkt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Utenriksminister Børge Brende (H) er svært fornøyd med at geriljagruppen ELN og den colombianske regjeringen er enige om å starte offentlige fredsforhandlinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nasjonale frigjøringshær (ELN) og den colombianske regjeringen kunngjorde mandag kveld at forhandlingene vil starte den 27. oktober i Ecuador, etter å ha blitt enige om en sekspunkts agenda i mars.

– Det er svært gledelig at den colombianske regjeringen og geriljagruppen ELN nå er enige om å starte offentlige forhandlinger. En endelig fredsløsning i Colombia vil ikke være mulig uten at også ELN er om bord, sier Brende i en pressemelding.

Oppstarten har vært utsatt i påvente av et gruppen skulle frigi gisler, noe som har vært regjeringens betingelse. Denne prosessen er nå påbegynt.

– Nyheten om fredsforhandlinger med ELN kommer på et veldig viktig tidspunkt. Det er også svært positivt at partene allerede fra starten av er enige om å gjennomføre tiltak som kan bidra til tillitsbygging og støtte for prosessen, sier utenriksministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært