USAs mektigste republikaner gir opp Trump

Lederen i Representantenes hus, Paul Ryan, vil konsentrere seg om å hindre at Demokratene ikke overtar kontrollen over Kongressen. Her er han fotografert på Capitol Hill i september.
Lederen i Representantenes hus, Paul Ryan, vil konsentrere seg om å hindre at Demokratene ikke overtar kontrollen over Kongressen. Her er han fotografert på Capitol Hill i september. Foto: Gary Cameron / Reuters

Lederen av Representantenes hus, republikaneren Paul Ryan, sier han ikke kommer til å forsvare Donald Trump – verken nå eller i framtida.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en telefonkonferanse med partifeller mandag gikk Ryan dessuten langt i å antyde at han ikke tror at Trump har noen mulighet til å vinne presidentvalget 8. november.

Ryan sier at han i stedet for å drive valgkamp på vegne av Republikanernes presidentkandidat, vil bruke energien sin på sikre at Hillary Clinton ikke får noen blankofullmakt som president. Det skal Ryan gjøre ved å drive valgkamp for de republikanske kongressrepresentantene som er på valg, og dermed jobbe for at partiet beholder flertallet i Representantenes hus.

Les også: Clinton med tosifret ledelse over Trump i ny måling

Den republikanske toppolitikerens kontor var raskt ute med å avvise at Ryan allerede har erkjent partiets nederlag i presidentvalget. Men Trumps tilhengere i Representantenes hus er av en annen oppfatning og bedyrer at Trump fortsatt kan vinne.

Ryan har ikke offisielt trukket sin støtte til eiendomsmilliardærens kandidatur, men han gjør det klart at han ikke kommer til å opptre sammen med ham før valgkampen er over. Ryan har tidligere kritisert presidentkandidaten kraftig, senest i helgen på grunn av en video der Trump i 2005 beskriver hvordan man kan komme unna med å antaste kvinner seksuelt.

SE VIDEO: Trump truer med å straffeforfølge Clinton:

SE VIDEO: Clinton og Trump diskuterte skandalevideo – men også politikk:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært