Kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere i Kashmir

Situasjonen i Kashmir er spent etter flere sammenstøt den siste tiden. Her fyrer en indisk politimann tåregass mot demonstranter under en anti-India-demonstrasjon i Srinagar tidligere i oktober. Foto: Danish Ismail / Reuters / NTB scanpix.
Situasjonen i Kashmir er spent etter flere sammenstøt den siste tiden. Her fyrer en indisk politimann tåregass mot demonstranter under en anti-India-demonstrasjon i Srinagar tidligere i oktober. Foto: Danish Ismail / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Regjeringsstyrker og opprørere kjemper mot hverandre i den indiske delen av Kashmir mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kraftig skuddveksling oppsto da to-tre opprørere satte fyr på en tom sjuetasjesbygning i nærheten av byen Pampore for å lokke til seg hæren.

En soldat ble skadd under kamphandlingene.

Angrepet skjer midt under de økte spenningene mellom India og Pakistan, som oppsto etter at 19 soldater ble drept da opprørere angrep et indisk militærhovedkvarter.

India hevder Pakistan støtter og oppmuntrer opprørere og separatistiske ledere, men pakistanske myndigheter har konsekvent benektet anklagen. Pakistan på sin side har kritisert India for å ha slått hardt ned på voldelige demonstrasjoner i den indiske delen av Kashmir.

Les også: – Indisk militærleir under angrep i Kashmir

Nye trefninger mellom India og Pakistan i Kashmir

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært