To missiler avfyrt mot amerikansk krigsskip ved Jemen

Destroyeren USS Mason var nær ved å bli truffet av to missiler avfyrt fra et opprørskontrollert område i Jemen, opplyser den amerikanske marinen. Her er skipet fotografert idet det ankommer Port Canaveral i Florida i 2003. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix
Destroyeren USS Mason var nær ved å bli truffet av to missiler avfyrt fra et opprørskontrollert område i Jemen, opplyser den amerikanske marinen. Her er skipet fotografert idet det ankommer Port Canaveral i Florida i 2003. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To missiler er skutt mot et amerikansk krigsskip i Rødehavet. Missilene ble avfyrt fra et opprørskontrollert område av Jemen, opplyser den amerikanske marinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Missilene landet i sjøen like ved destroyeren USS Mason. De ble avfyrt med om lag én times mellomrom. Ingen soldater ble såret, og skipet fikk heller ingen skader, opplyser marinen mandag.

Angrepet skjer få dager etter at et skip fra De forente arabiske emirater fikk store skader i et lignende angrep.

En missil er et styrbart prosjektil som ofte er avfyrt ved hjelp av raketter.

Mot Mekka

Samtidig melder saudiarabiske medier at en ballistisk missil er avfyrt mot en saudiarabisk flybase i nærheten av byen Mekka. Hvis opplysningene stemmer, er det første gang Houthi-militsen avfyrer raketter mot mål så langt inne på saudiarabisk territorium.

Krigen i Jemen er blitt overskygget av krigen i Syria og kampen mot IS, men menneskerettighetsgrupper slår stadig alarm om at de saudiledede angrepene rammer sivile. Lørdag ble over 140 mennesker drept og 525 såret i et saudiledet angrep som rammet en begravelse i Sanaa. Søndag marsjerte tusenvis av mennesker i gatene i hovedstaden for å protestere mot angrepet.

Siden 2015

En saudiledet koalisjon har siden mars 2015 kriget mot Houthi-militsen i Jemen. Offensiven startet til støtte for Jemens internasjonalt anerkjente president idet Houthi-militsen var i ferd med å ta kontroll over mesteparten av landet.

Houthiene har sine kjerneområder i den nordlige delen av landet og tilhører en sjiamuslimsk retning innen islam.

Den saudiledede koalisjonen består at en rekke sunnimuslimske land rundt Persiabukta og har støtte fra USA.

Les også: Over 140 drept i luftangrep mot begravelse i Jemen

USA skal vurdere støtten til Saudi-koalisjonen

MSF evakuerer sykehus i Jemen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært