Santos gir Nobel-pengene til ofre for krigen

Colombias president Juan Manuel Santos sier han vil gi fredsprispengene til ofrene for borgerkrigen i landet. Her sammen med kona Maria Clemencia de Santos etter kunngjøringen av Nobels fredspris fredag. Foto: REUTERS/John Vizcaino / NTB scanpix
Colombias president Juan Manuel Santos sier han vil gi fredsprispengene til ofrene for borgerkrigen i landet. Her sammen med kona Maria Clemencia de Santos etter kunngjøringen av Nobels fredspris fredag. Foto: REUTERS/John Vizcaino / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fredsprisvinner Juan Manuel Santos sier han vil gi prispengene til ofre for den 50 år lange borgerkrigen i Colombia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med Nobels fredspris kommer en sjekk på 925.000 dollar, eller 7,5 millioner norske kroner.

I en tale søndag sa president Santos – som fredag fikk vite at han er årets fredsprisvinner – at han vil gi pengene til prosjekter, stiftelser og programmer som fokuserer på ofrene og arbeidet med forsoning etter flere tiår med krig.

Talen holdt han under et besøk i en landsby øst i Colombia hvor et titalls mennesker har blitt drept under sammenstøt mellom en venstreorientert opprørsgruppe og høyreorientert milits.

– Dere symboliserer lidelsen blant ofrene av den 52 år lange krigen. Ofrene har lært meg at kapasiteten til å tilgi kan overkomme hat og bitterhet, sa Santos.

– Vi vil stå på, igjen og igjen, inntil vi har satt ut i livet avtalen vi har undertegnet (med geriljagruppen FARC). Jeg vil ikke vakle et eneste sekund, jeg vil ikke gi opp et eneste sekund, sa Santos.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært