To personer løslatt etter sprengstoff-funn i Chemnitz

Store politistyrker aksjonerte mot en leilighet i Chemnitz lørdag. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB scanpix
Store politistyrker aksjonerte mot en leilighet i Chemnitz lørdag. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tysk politi har løslatt to av de tre personene som ble pågrepet i forbindelse med funn av sprengstoff i en leilighet i i Sachsen lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag gikk politiet i delstaten Sachsen i Tyskland til aksjon mot boligen til 22 år gamle Jabar Albakr, opprinnelig fra Syria, som er mistenkt for å ha forberedt et bombeangrep. Søndag er 22 åringen fortsatt på frifot.

Tre personer som skal ha hatt kontakt med Albakr ble pågrepet av politiet lørdag ettermiddag. To av de tre er søndag løslatt. Den tredje personen holdes fortsatt av politiet, mistenkt for å være involvert i planleggingen av bombeangrepet.

Politiet fant flere hundre gram sprengstoff da de ransaket leiligheten i et boligområde i byen Chemnitz lørdag, opplyser Tom Bernhardt, talsmann for Sachsen-politiet.

– Sprengstoffet ble ikke bare funnet liggende på kjøkkenbordet. Det lå relativt godt skjult, sier han.

Ransakelsen av leiligheten ble gjort i forbindelse med at politiet søkte etter Albakr. Politiet skal ha holdt 22-åringen under overvåking en stund.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært