– Minst 82 drept i et luftangrep mot en begravelse i Jemen

Minst 82 personer er drept og 534 mennesker er skadd i luftangrepet i Jemens hovedstad Sanaa lørdag. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix
Minst 82 personer er drept og 534 mennesker er skadd i luftangrepet i Jemens hovedstad Sanaa lørdag. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Minst 82 personer er drept og mange flere er skadd i et luftangrep som traff et begravelsesfølge i den jemenittiske hovedstaden Sanaa lørdag, opplyser landets helsedepartement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 82 personer er drept og 534 mennesker er skadd, og dødstallene kommer trolig til å stige, opplyste departementets statssekretær Nasser al-Argaly på en pressekonferanse.

Den saudiledede koalisjonen nekter for at de står bak angrepet hvor, ifølge anonyme sikkerhets- og medisinske tjenestemenn, flere de døde og sårede er militære- og sikkerhetstjenestemenn fra Houthi-bevegelsen.

– Absolutt ingen operasjon har blitt uført med det som mål, sier en kilde tilknyttet koalisjonen, som henviser til det han har fått bekreftet fra koalisjonen flykommando.

Ifølge kilden har koalisjonen den senere tid unngått mål der mennesker samles.

Begravelsen ble holdt for sjeik Ali al-Rawishan, faren til innenriksminister Galal al-Rawishan, en alliert av Houthi-bevegelsen og landets tidligere president Ali Abdullah Saleh, som kjemper mot president Abd-Rabbu Mansour Hadis styrker.

Les også: IMF: Konflikter har ødelagt en hel generasjons fremskritt

Saudiledet koalisjon vil granske sykehusbombing

MSF evakuerer sykehus i Jemen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden