Bernie Sanders ber unge stemme på Clinton

Bernie Sanders ber unge innstendig om å stemme på Hillary Clinton, som var hans motstander i primærvalgene.
Bernie Sanders ber unge innstendig om å stemme på Hillary Clinton, som var hans motstander i primærvalgene. Foto: Brian Snyder / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang siden han slo Hillary Clinton i primærvalget, er Bernie Sanders tilbake i Wisconsin for å be sine velgere stemme på henne ved valget i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må ikke la Donald Trump splitte oss, sa Sanders til 1.200 tilhørere i universitetsbyen Madison onsdag. Talen er ledd i en rundreise som også går til Minnesota og Iowa.

Sanders understreket hans og Clintons programposter om avgiftsfri college-utdanning, heving av minimumslønna, lik lønn for kvinner og menn og tiltak mot pengemaktens innflytelse i politikken.

Han sparte sine krasseste ord for Trump, og understreket hvor viktig det er å hindre at rasisme og kvinnehat får dominere i USA.

– Donald Trump vil ta oss tilbake til fortiden. Men vi har kommet altfor langt, vi har kjempet altfor hardt, altfor mange mennesker har dødd eller gått i fengsel til at vi skal la slike holdninger gjenoppstå, sa han.

Les også: Clinton øker forspranget

Ligger likt

Meningsmålingene viser at Clinton og Trump ligger noenlunde likt i Wisconsin, en av rustbeltestatene der frustrerte hvite menn har gitt Trump sin støtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I de siste dagene har Clinton-kampanjen sendt både Sanders, Michelle Obama og andre til vippestater som Wisconsin for å drive valgkamp for henne.

I Madison ble Sanders introdusert av Russ Feingold, som ligger godt an til å slå den republikanske senatoren i statens senatorvalg. Han ba unge stemme på Clinton for å hindre høyresiden i å ta kontrollen over høyesterett i en hel generasjon framover.

Les også: – Donald Trump tar fra USA med begge hender, og lar alle andre betale regningen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Clintons problemer med å tiltrekke seg unge velgere er spesielt akutt i Wisconsin, der Sanders slo henne med 13 prosentpoeng i primærvalget, og med 64 prosentpoeng blant unge.

Uavhengige kandidater

Og problemene fortsetter. En meningsmåling på Marquette-universitetet viste nylig at nesten 30 prosent av unge under 30 år i staten vil stemme enten på den grønne kandidaten Jill Stein eller libertarianeren Gary Johnson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 19 år gamle studenten Josh Spitzer-Resnick, som var til stede på møtet i Madison, sier han allerede har avgitt forhåndsstemme på Clinton – «kandidaten som ikke vil rasere landet vårt».

Les også: Clinton øker ledelsen etter TV-debatt

Men han sier mange av hans venner enten vil la være å stemme eller vil stemme på Stein eller Johnson.