May: – Brexit er en stille revolusjon

Storbritannias statsminister Theresa May holder sin avslutningstale under de konservatives landsmøte i Birmingham. Foto: Toby Melville / Reuters /NTB scanpix.
Storbritannias statsminister Theresa May holder sin avslutningstale under de konservatives landsmøte i Birmingham. Foto: Toby Melville / Reuters /NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Brexit-avstemningen var en stille revolusjon, sier statsminister Theresa May. Hun spår tøffe forhandlinger om utmeldelse av EU der Storbritannia må gi og ta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er for tidlig å si hva resultatet blir. Men vi forlater ikke EU for å gi opp kontrollen over innvandringen igjen. Vi forlater EU for å bli et fullt ut selvstendig land, sa statsministeren i sin avslutningstale til landsmøte i det konservative partiet i Birmingham onsdag.

Til stor begeistring ankom statsministeren den fullsatte landsmøtesalen til tonene av Rolling Stones' «Start Me Up». Hun startet talen med å snakke om brexit:

– Millioner av mennesker sa fra om at de ikke var villige til å bli oversett. Det fant sted en stille revolusjon i landet for tre måneder siden, sa May.

Les også: Britisk finansminister spår økonomisk berg-og-dalbane

Angrep Labour

I talen snakket statsministeren mye om at Storbritannia må bli et samfunn som fungerer for alle, slik hun også understreket da hun sto utenfor Downing Street og holdt sin første tale som statsminister 13. juli i år. Hun sa at Storbritannia i dag ikke er noe rettferdig samfunn, men at hun har som mål å endre det:

– Jeg ønsker at Storbritannia skal være et land hvor det ikke betyr noe hvor du kommer fra, hvem du er, hvilken hudfarge du har, om du er homofil eller heterofil – alt som skal bety noe er hvor hardt du er villig til å arbeide, sa May.

Hun gikk også til et kraftig angrep på Labour, som hun betegnet som et dypt splittet parti som driver med en meningsløs politikk der de kjemper mot hverandre. Hun sa at det nå er de konservative som er partiet for arbeiderne, og som vil kjempe for de svake.

Les også: Britene framskynder brexit

– Kom med meg

May avsluttet også sin over en time lange tale med å snakke om brexit. Hun sa folkeavstemningen som endte med et flertall for å forlate EU, var et vendepunkt i britisk historie.

– Vi må omskape vår nasjon igjen. Ikke alle generasjoner får en slik mulighet. Men dette er vår generasjons mulighet. Enten du er for å bli eller bli værende (i EU), sier jeg: Kom med meg, og sammen skal vi skape en lysere framtid. Kom med meg, og la oss sammen gripe dagen, avsluttet prestedatteren May til langvarig applaus fra landsmøtedeltakerne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden