WikiLeaks varsler ukentlige lekkasjer

Nettstedet WikiLeaks varsler nye lekkasjer i ukene framover. Blant annet om presidentkandidat Hillary Clinton og valget i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere tirsdag ble det hevdet at avsløringene om Hillary Clinton ville kunne ødelegge presidentdrømmen til Demokratenes presidentkandidat.

De som hadde forventet at disse dokumentene ville bli publisert i dag, ble trolig skuffet etter tirsdagens pressekonferanse, der Wikileaks feiret seg selv.

Program for Wikileaks' pressekonferanse

10:00 Introduction by Sarah Harrison, WikiLeaks Journalist
10:10 10 year video
10:15 Sarah Harrison on history, propaganda attacks, lessons learnt
10:30 John Goetz, German based investigative journalist, and Stefania Maurizi, Investigative journalist for L'Espresso, Italy, on publication model and partnerships
10:40 Assassinate Assange video
10:43 Melinda Taylor, Lawyer for Julian Assange, on legal threats and status
10:55 UN Press Conference video
11:00 Julian Assange, Founder and Publisher of WikiLeaks
11:10 Questions from press
11:30 End

I en spørsmål og svar-seanse med Wikileaks-grunnlegger Julian Assange på tampen av pressekonferansen, kommenterte Assange meldingene om avsløringene slik:

– Det har vært en rekke feilsiteringer av meg. I denne saken blir det sagt at vi ønsker å skade Hillary Clinton. De prøver å personifisere dette. Men ja, vi har interessante publikasjoner på gang, sa Assange.

Opplysningene skal ifølge Wikileaks bli publisert før det amerikanske presidentvalget 8. november.

Julian Assange hevdet også at det vil komme avsløringer om tre store organisasjoner i tre ulike land i løpet av året.

Les også: Opprettholder arrestordren mot Assange

I et dokument Wikileaks lekket i går, hevdes det at Clinton foreslo å drepe Assange med drone.

Assange skal tidligere ha antydet at dokumentene viser en hittil ukjent side av Hillary Clinton og fondet The Clinton Foundation hun og ektemannen Bill Clinton står bak, blant annet hvem som har donert penger og hva paret har gitt tilbake i retur.

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange talte via video på jubileumsfesten i Berlin, som startet klokken 10. Opprinnelig var det meningen at han skulle tale fra balkongen på den ecuadorianske ambassaden i London, hvor han oppholder seg, men dette er avlyst melder NTB.

Les også: Assange varsler Clinton-avsløringer før valget

I løpet av sin tiårige eksistens har nettstedet publisert over 10 millioner lekkede dokumenter. Første gang WikiLeaks fanget verdens oppmerksomhet, var da de publiserte «bruksanvisningene» for fengselsvoktere på Guantánamo Bay.

Se WikiLeaks topp ti skryteliste:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden