Over 12.000 politiansatte suspendert i Tyrkia

Tyrkias president Tayyip Erdogan utvidet i samarbeid med parlamentet nylig landets unntakstilstand med tre måneder. Presidenten har iverksatt en omfattende etterforskning av landets politistyrker. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix.
Tyrkias president Tayyip Erdogan utvidet i samarbeid med parlamentet nylig landets unntakstilstand med tre måneder. Presidenten har iverksatt en omfattende etterforskning av landets politistyrker. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Tyrkiske myndigheter har suspendert 12.801 politimenn, opplyser politiets hovedkvarter i en pressemelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De suspenderte politiansatte mistenkes for å ha tilknytning til den muslimske predikanten Fethullah Gülen, som angivelig sto bak det mislykkede kuppforsøket i juli. Selv har Gülen benektet dette.

Suspensjonene er en del av en større pågående etterforskning av Tyrkias politistyrke, ledet av landets myndigheter. Blant de 12.801 suspenderte politiansatte, er 2.523 politisjefer. Totalt har landet rundt 270.000 ansatte i politistyrken sin.

Rundt 100.000 mennesker i militæret, siviltjenesten, politiet og i landets juridiske system har fått sparken eller blitt suspendert siden Erdogan begynte etterforskningen etter kuppforsøket.

Rundt 32.000 mennesker er pågrepet for å være del av den såkalte Gülen-bevegelsen.

Nylig bekreftet landets myndigheter at de har utvidet unntakstilstanden med nye tre måneder, og president Recep Tayyip Erdogan har uttalt at det kan være nødvendig å opprettholde unntakstilstanden i opptil 12 måneder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden