Meny

385 millioner barn lever i ekstrem fattigdom

En palestinsk jente fotografert utenfor en syrisk flyktningeleir. En ny rapport viser at nær 385 millioner – 19,5 prosent av barna i utviklingsland lever i husholdninger med en gjennomsnittsinntekt på 1,9 dollar per dag, tilsvarende cirka 15 kroner. 9,2 prosent av de voksne lever under tilsvarende forhold. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten hvert femte barn i utviklingsland lever i ekstrem fattigdom, ifølge en ny rapport fra Verdensbanken og UNICEF.

Rapporten viser at barn i Afrika sør for Sahara og i det sørlige Asia er mest utsatt. Halvparten av barna i Afrika sør for Sahara lever i ekstrem fattigdom. I Sør-Asia er andelen som lever i ekstrem fattigdom på 36 prosent, og 30 prosent av disse bor i India.

Rapporten som ble offentliggjort mandag, viser at nær 385 millioner – 19,5 prosent av barna i utviklingsland lever i husholdninger med en gjennomsnittsinntekt på 1,9 dollar per dag, tilsvarende cirka 15 kroner. 9,2 prosent av de voksne lever under tilsvarende forhold.

Les også: Studie: 400 millioner barn diskrimineres

– Ikke bare lever barn oftere i ekstrem fattigdom, men fattigdommen er også mer skadelig for barna. De har det verst av de verste, og de yngste barna har det aller verst fordi nøden de lever i påvirker utviklingen deres både fysisk og psykisk, sier UNICEF-sjef Anthony Lake i en kommentar.

Les også: Fire av ti barn av innvandrere lever i fattigdom

Organisasjonene bak rapporten oppfordrer regjeringene i utviklingsland til å fokusere på barn i sine planer for å redusere fattigdom og til å øke innsatsen og investeringene i programmer mot barnefattigdom.

Rapporten bygger på data fra 89 land som representerer 83 prosent av befolkningen i utviklingslandene.

Populært