Colombia innleder ny fredsdialog med FARC

Colombias president Juan Manuel Santos holder tale til det colombianske folket. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Colombias president Juan Manuel Santos holder tale til det colombianske folket. Foto: Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Colombias president Juan Manuel Santos har formelt satt i gang nye fredsforhandlinger med FARC-geriljaen etter at fredsavtalen ble vraket i søndagens folkeavstemning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en TV-sendt tale sa presidenten at han har bedt regjeringens forhandlingsleder, Humberto de la Calle, om å gjenoppta arbeidet for en fredsavtale.

– Jeg har bedt ham begynne samtaler så fort som mulig for å virkeliggjøre drømmen til enhver colombianer om å få slutt på krigen med FARC, sa Santos.

Etter at folket overraskende stemte nei til den opprinnelige fredsavtalen, tok Calle på seg det fulle ansvaret og tilbød seg å gå av som forhandler.

– Enhver feil er mitt og bare mitt ansvar. Som følge av dette vil jeg tilby meg å gå av som delegasjonsleder, sa han. Nå har han tilsynelatende fått fornyet tillit av presidenten.

Både FARC-geriljaen og regjeringen har sagt seg villige til å fortsette fredssamtalene, og begge parter har gjort det klart at våpenhvilen skal videreføres.