Tyskland vil sende migranter tilbake til Hellas og Tyrkia

Tyskland vil gjeninnføre Dublin-konvensjonen for å sende tilbake migranter til det første EU-landet de kom til. Her går migranter ombord i et tog på vei fra Østerrike til Tyskland i september i fjor. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / NTB scanpix
Tyskland vil gjeninnføre Dublin-konvensjonen for å sende tilbake migranter til det første EU-landet de kom til. Her går migranter ombord i et tog på vei fra Østerrike til Tyskland i september i fjor. Foto: Heinz-Peter Bader / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland vil tvinge migranter som kom inn i EU via Hellas, tilbake dit. Samtidig oppfordres grekerne til å sende flere migranter tilbake til Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière ønsker å børste støv av Dublin-avtalen, som innebærer at asylsøkere skal sendes tilbake til det første EU-landet de kom til.

– Jeg ser helst at Dublin-konvensjonen skal tas i bruk igjen. Dette vil vi ta opp til diskusjon når innenriksministerne i EU skal møtes senere i oktober, fortalte han den greske avisen Kathimerini.

I henhold til Dublin-konvensjonen skal flyktninger og migranter i prinsippet søke asyl i det EU-landet hvor de først er registrert. Den brøt i praksis sammen høsten 2015 da medlemsland som Ungarn, Kroatia, Slovenia, Østerrike, Hellas og Tyskland sluttet å håndheve den.

De Maizière påpeker at tyske velgere har kritisert regjeringen for ikke å følge avtalen. I et intervju med den tyske TV-kanalen ARD kritiserer han Aten for ikke å fullt ut implementere EU-avtalen med Tyrkia om å sende migranter tilbake dit.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hellas må utvise flere, sier den tyske innenriksministeren.

Han sier han er klar over grekernes sterke reaksjoner mot å gjeninnføre Dublin-konvensjonen, men at det ikke er en grunn til å ikke ta den i bruk.

Les også: Sammenstøt mellom flyktninger og tyskere i flere byer

Hodepine for Merkel etter svakt Berlin-valg

Europas høyrepopulister jubler for Merkel-nederlag