Voldsom demonstrasjon i Calais

En demonstrant fotografert foran fransk opprørspoliti under protesten utenfor «Jungelen», en provisorisk leir der tusenvis av migranter og flyktninger lever under kummerlige forhold i Calais. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix
En demonstrant fotografert foran fransk opprørspoliti under protesten utenfor «Jungelen», en provisorisk leir der tusenvis av migranter og flyktninger lever under kummerlige forhold i Calais. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fransk politi brukte tåregass og vannkanoner i sammenstøt med migranter og aktivister som forsøkte å holde en demonstrasjon ved leiren «Jungelen» i Calais.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konfrontasjonen i den nordfranske havnebyen varte i rundt tre timer omtales som den verste siden februar. Tre politibetjenter ble lettere såret av steiner som noen av migrantene kastet under sammenstøtene, opplyser franske myndigheter.

Spenningene økte i den provisoriske leiren, som huser mellom 7.000 og 10.000 migranter, da de lokale myndighetene forbød demonstrasjonen som var planlagt lørdag.

Lørdag ettermiddag trosset rundt 200 mennesker, både aktivister og migranter, forbudet og troppet opp i utkanten av leiren, opplyser en talsperson i regionen Pas-de-Calais. Politiet rykket deretter ut for å presse demonstrantene inn i Jungelen igjen.

Les også: – Migranter i Calais utsettes for mishandling

3500 mennesker på fransk søppeldynge

Frankrikes president François Hollande kunngjorde mandag at den omstridte leiren skal være revet innen utgangen av året. Tusenvis av flyktninger og migranter har de siste årene oppholdt seg i Jungelen mens de håper på en mulighet til å ta seg til Storbritannia.

Britene startet nylig arbeidet med å bygge en 4 meter høy og 1 kilometer lang mur som skal hindre migranter i å reise til øyriket.

Les også: Hollande lover å stenge «Jungelen» i løpet av året

– 129 barn forsvunnet fra flyktningleir i Frankrike