Clinton øker ledelsen etter TV-debatt

<p>Hillary Clintons politiske motstandere har lenge spredt rykter og konspirasjonsteorier om helsen hennes og hevder blant annet at hun er en hjertesyk, dement epileptiker. Donald Trump vil med sine 70 år bli den eldste som noensinne flytter inn i Det hvite hus, dersom han vinner høstens presidentvalg i USA. Barack Obamas tidligere valgkampleder hevder at han er en psykopat. Foto: Reuters / NTB scanpix</p>
Hillary Clintons politiske motstandere har lenge spredt rykter og konspirasjonsteorier om helsen hennes og hevder blant annet at hun er en hjertesyk, dement epileptiker. Donald Trump vil med sine 70 år bli den eldste som noensinne flytter inn i Det hvite hus, dersom han vinner høstens presidentvalg i USA. Barack Obamas tidligere valgkampleder hevder at han er en psykopat. Foto: Reuters / NTB scanpix

Demokraten Hillary Clinton har økt ledelsen til sin republikanske rival Donald Trump i kappløpet om å bli USAs neste president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

49 prosent av de spurte i en meningsmåling utført for Fox News sier at de ville ha stemt på Hillary Clinton og hennes visepresidentkandidat Tim Kaine dersom presidentvalget var nå.

44 prosent sier at de ville ha stemt på Donald Trump og hans visepresidentkandidat Mike Pence.

Målingen er foretatt blant sannsynlige velgere i tidsrommet 27.-29. september, og den levner dermed liten tvil om hvem som kom best ut av TV-debatten mellom Clinton og Trumf 26. september.

På den siste Fox-målingen før debatten, fikk Trump 46 prosent mens Clinton fikk 45 prosent.

Les også: Trump trapper opp angrep mot tidligere Miss Universe

Entydige målinger

Også på en måling Public Policy Polling har gjort etter TV-debatten, kommer Clinton best ut.

Blant dem som regner med å avgi stemme i valget 8. november, sier 49 prosent at de vil stemme på demokratenes presidentkandidat, mens 44 prosent sier at de vil stemme på Trump.

Et oppdatert gjennomsnitt av de elleve siste landsdekkende meningsmålingene, utført av nettstedet RealClearPolitics , gir Clinton en oppslutning på 47,5 prosent, mot 44,4 for Trump.

Les også: Avis: – Trump er en farlig folkeforfører

Statistikkguru

Statistikkguruen Nate Silver , som har en bemerkelsesverdig evne til å spå utfallet av amerikanske valg, vekter de ulike målingene etter feilmargin og hvor godt de har truffet i forkant av tidligere valg.

Silver tar også for seg målinger i hver enkelt delstat og har regnet ut at Clinton nå ligger an til å sikre seg støtte fra 301 valgmenn, langt flere enn de 270 som trengs for å bli USAs neste president.

Vinnersjansen hennes er nå på hele 67,5 anslår Silver.

Les også: Faktasjekk: Trump holdt seg unna sannheten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden