Sammenstøt mellom flyktninger og tyskere i flere byer

<p>Dette bildet er fra en demonstrasjon i byen Bautzen 18. september hvor det har vært flere sammenstøt mellom tyskere og flyktninger, senest 1. oktober. Bautzen ligger mellom Dresden og den polske grensen.</p>
Dette bildet er fra en demonstrasjon i byen Bautzen 18. september hvor det har vært flere sammenstøt mellom tyskere og flyktninger, senest 1. oktober. Bautzen ligger mellom Dresden og den polske grensen. Foto: Jens Meyer / AP

Flere mennesker er skadd i slåsskamper mellom lokale innbyggere og flyktninger i tre småbyer øst i Tyskland, opplyser lokalt politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første hendelsen fant sted ved et flyktningmottak i Sangershausen, rundt 20 mil sørvest for Berlin, sent fredag. Der brukte en gruppe unge tyskere køller og pepperspray mot en gruppe syrere som kastet steiner mot dem.

I småbyen Bautzen, nær grensa til Polen, truet en 17 år gammel syrer en 39 år gammel tysk mann. Politiet opplyser lørdag at 17-åringen påførte seg selv skader og ble brakt til sykehus.

I den tredje hendelsen, som skjedde fredag kveld, var politiet nødt til å gripe inn da en gruppe på 30 tyskere angrep ti migranter i byen Schwerin nord i landet.

Bautzen skapte overskrifter i september på grunn av en rekke slåsskamper mellom innbyggere og migranter.

Les også: Europas høyrepopulister jubler for Merkel-nederlag

Tusk: Europa har snart ikke plass til flere flyktninger

«Wir sind das Volk»

16. september støtte rundt 80 lokale og 20 asylsøkere sammen i sentrum av byen. De lokale innbyggerne skal ha ropt at byen tilhører dem, og «Wir sind das Volk» (Vi er folket), som var slagordet til anti-kommunist-demonstranter før Berlinmuren falt.

De lokale innbyggerne delte seg deretter opp i mindre grupper og fulgte etter asylsøkerne tilbake til flyktningboligene.

Om lag 100 politifolk ble utkalt for gjenopprette ro og orden. Politiet satte opp sperringer rundt området for å hindre ytterligere voldshandlinger og ba også om vakthold rundt andre flyktningboliger i nærheten.

Les også: Høyreekstrem voldsbølge i Tyskland

FN: 235.000 migranter klare til å krysse Middelhavet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden