Sammenstøt mellom flyktninger og tyskere i flere byer

Dette bildet er fra en demonstrasjon i byen Bautzen 18. september hvor det har vært flere sammenstøt mellom tyskere og flyktninger, senest 1. oktober. Bautzen ligger mellom Dresden og den polske grensen.
Dette bildet er fra en demonstrasjon i byen Bautzen 18. september hvor det har vært flere sammenstøt mellom tyskere og flyktninger, senest 1. oktober. Bautzen ligger mellom Dresden og den polske grensen. Foto: Jens Meyer / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere mennesker er skadd i slåsskamper mellom lokale innbyggere og flyktninger i tre småbyer øst i Tyskland, opplyser lokalt politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første hendelsen fant sted ved et flyktningmottak i Sangershausen, rundt 20 mil sørvest for Berlin, sent fredag. Der brukte en gruppe unge tyskere køller og pepperspray mot en gruppe syrere som kastet steiner mot dem.

I småbyen Bautzen, nær grensa til Polen, truet en 17 år gammel syrer en 39 år gammel tysk mann. Politiet opplyser lørdag at 17-åringen påførte seg selv skader og ble brakt til sykehus.

I den tredje hendelsen, som skjedde fredag kveld, var politiet nødt til å gripe inn da en gruppe på 30 tyskere angrep ti migranter i byen Schwerin nord i landet.

Bautzen skapte overskrifter i september på grunn av en rekke slåsskamper mellom innbyggere og migranter.

Les også: Europas høyrepopulister jubler for Merkel-nederlag

Tusk: Europa har snart ikke plass til flere flyktninger

«Wir sind das Volk»

16. september støtte rundt 80 lokale og 20 asylsøkere sammen i sentrum av byen. De lokale innbyggerne skal ha ropt at byen tilhører dem, og «Wir sind das Volk» (Vi er folket), som var slagordet til anti-kommunist-demonstranter før Berlinmuren falt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De lokale innbyggerne delte seg deretter opp i mindre grupper og fulgte etter asylsøkerne tilbake til flyktningboligene.

Om lag 100 politifolk ble utkalt for gjenopprette ro og orden. Politiet satte opp sperringer rundt området for å hindre ytterligere voldshandlinger og ba også om vakthold rundt andre flyktningboliger i nærheten.

Les også: Høyreekstrem voldsbølge i Tyskland

FN: 235.000 migranter klare til å krysse Middelhavet