Trump langer igjen ut mot tidligere Miss Universe

Donald Trump ble under TV-debatten mot Hillary Clinton anklaget for å ha kalt en tidligere Miss Universe for tjukk. I et intervju dagen etter kommer den republikanske presidentkandidaten med ny kritikk av den tidligere missedronningen. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix
Donald Trump ble under TV-debatten mot Hillary Clinton anklaget for å ha kalt en tidligere Miss Universe for tjukk. I et intervju dagen etter kommer den republikanske presidentkandidaten med ny kritikk av den tidligere missedronningen. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump ble under debatten mot Hillary Clinton anklaget for å ha kritisert en tidligere Miss Universe for å ha blitt for tjukk. Dagen etter debatten kritiserte Trump henne enda mer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alicia Machado, som vant Miss Universe i 1996, anklager Trump for å ha kalt henne «Miss Piggy» og «Miss Housekeeping» og for å offentlig ydmyke henne for å ha gått opp i vekt etter seieren. Trumps selskap eide tidligere Miss Universe-organisasjonen.

Da Trump møtte Hillary Clinton til debatt mandag, tok Clinton opp Machados opplevelse som et eksempel på hvor dårlig milliardæren behandler kvinner. Dagen etter debatten svarte Trump:

– Hun la massivt på seg, og det var et ordentlig problem, sa Trump til TV-kanalen Fox tirsdag.

– Hun var den verste vi noensinne hadde hatt. Den verste, den absolutt verste, sa den republikanske presidentkandidaten.

Under debatten virket Trump overrasket over at Clinton dro fram Miss Universe-saken.

– Hvor fant du dette? spurte han Clinton tre ganger.

Kort tid etter debatten la Clinton-kampanjen ut en video hvor Machado sier hun var redd for Trump.

– Han kjeftet på meg hele tiden. Han sa «du ser stygg ut» eller «du ser feit ut», sier Machado i videoen.

Trump blir videre sett i et opptak fra 90-tallet hvor han sier at Machado veide 53 kilo og gikk opp til 72,5 eller 77 kilo og at «dette er en som liker å spise».