Geriljagruppe legger ned våpnene under folkeavstemning

Colombias president Juan Manuel Santos sier det ikke er klart for fredssamtaler med Den nasjonale frigjøringshæren (ELN). Gruppen lover å legge ned våpnene under folkeavstemningen. Foto: John Vizcaino / Reuters / NTB scanpix
Colombias president Juan Manuel Santos sier det ikke er klart for fredssamtaler med Den nasjonale frigjøringshæren (ELN). Gruppen lover å legge ned våpnene under folkeavstemningen. Foto: John Vizcaino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Colombias nest største geriljagruppe, Den nasjonale frigjøringshæren (ELN), sier den vil holde våpenhvile under folkeavstemningen om fredsavtalen i Colombia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er forberedt til å stanse ELNs offensiver i tiden før folkeavstemningen for å gjøre deltakelse 2. oktober enklere for de stemmeberettigede, sier ELN-leder Pablo Beltran til den væpnede gruppens offisielle radiostasjon søndag.

Regjeringen og den venstreorienterte geriljabevegelsen Colombias revolusjonære væpnede styrker (FARC) kom i august til enighet om en fredsavtale som avslutter en 52 år lang krig. Etter nesten fire år med forhandlinger, skal den colombianske befolkningen stemme over spørsmålet om de støtter fredsavtalen. For at avtalen skal godkjennes, må Ja-siden vinne og samle minst 4,4 millioner stemmer, som utgjør 13 prosent av de stemmeberettigede. Hvis fredsavtalen godkjennes, skal FARC avvæpnes og gå over til å bli et politisk parti.

ELN-geriljaen er ikke omfattet av fredsavtalen, og regjeringen har så langt ikke begynt fredssamtaler med gruppen. President Juan Manuel Santos har tidligere sagt at samtaler med ELN ikke vil starte før geriljagruppen stopper å bortføre folk.