Beboer: – Skudd passerte centimeter unna min sønns hode

Svensk politi sikrer spor på stedet der fire menn ble såret i en skyteepisode i Malmö søndag. Foto: Emil Langvad / TT / NTB scanpix
Svensk politi sikrer spor på stedet der fire menn ble såret i en skyteepisode i Malmö søndag. Foto: Emil Langvad / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet jakter på minst to gjerningsmenn som skal ha skutt og såret fire menn i Malmö søndag. Flere skudd har gått inn i en leilighet hvor det var barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kulene var i samme høyde som hodet mitt, og en av kulene passerte hodet til min toårige sønn med omtrent ti centimeters klaring. Det var ekkelt, jeg kan ikke beskrive hvordan det kjennes, sier Samiuddin Ahmadi, en av beboerne i gaten der skuddene ble løsnet, til Aftonbladet.

Mennene som skjøt skal ha forsvunnet på moped. Mandag formiddag er fortsatt ingen pågrepet, men det er snakk om minst to gjerningsmenn. Et øyenvitne har fortalt at to mopeder sirklet rundt området en stund før skuddene falt.

– På den ene mopeden satt to maskerte personer, og på den andre én person, sier vitnet.

Trolig automatvåpen

Ifølge Mats Attin i politiet i Malmö, tyder funn av tomhylser og vitneopplysninger på at rundt 20 skudd ble løsnet. Han bekrefter at flere skudd har gått inn i en leilighet hvor det var barn til stede, og at de var veldig nær ved å bli truffet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ser ut til at det er et automatvåpen som har blitt benyttet, sier Attin og understreker at det er ren flaks at ikke flere ble skadd.

Dramaet skjedde søndag kveld, og politiet betegner hendelsen som drapsforsøk. Det skal imidlertid ikke ha foreligget noen trusler mot dem som ble skutt.

Bakgrunn: Minst fire såret i skuddveksling i Malmö

Til sykehus

De fire mennene som ble skutt, befant seg ifølge Attin i en bil. Bilens frontrute var full av kulehull, og ble funnet i Censorsgatan i Gullviksborg. Bilen er beslaglagt.

De fire sårede er innlagt på sykehus, og tilstanden er kritisk for én av dem. Ifølge avisen Sydsvenskan ble den kritisk skadde brakt til sykehus i ambulanse etter å ha blitt skutt i hodet.

Politiansatte er stasjonert utenfor akuttmottaket i Malmö og Lund, der det har vært uroligheter.