Meny

– FBI ble varslet om bombe-mistenkt i 2014

Faren til mannen amerikanske myndigheter mener står bak bombene i New York og New Jersey i helgen, ringte til FBI i 2014 og sa at hans sønn var en terrorist. Senere trakk han uttalelsen tilbake. Her et bilde fra WABC-TV-kanalen som viser det som trolig er den mistenkte Ahmad Khan Rahami som blir kjørt inn i en ambulanse. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren til mannen amerikanske myndigheter mener sto bak bombene i New York og New Jersey i helgen, skal ha ringt til FBI i 2014 og sagt at hans sønn var en terrorist.

Men faren trakk senere tilbake uttalelsen og sa at det han mente var at sønnen vanket i gjengmiljøer og oppførte seg som en kriminell, opplyser en politikilde til nyhetsbyrået AP.

Faren til Ahmad Khan Rahami skal ha (28) kontaktet FBI etter at sønnen ble siktet for å ha knivstukket sin bror.

Les også:  Mistenkt bombemann i USA pågrepet

Politiet har gått gjennom sine databaser og ikke funnet noen konkret forbindelse til terrorisme eller trusler mot USA fra sønnens side, sier kilden videre.

Rahami ble pågrepet etter en skuddveksling med politiet mandag. Kausjonssummen er satt til 5,2 millioner dollar. Han er siktet for fem tilfeller av drapsforsøk på polititjenestemenn i skuddvekslingen.

Rahami, som er amerikansk statsborger født i Afghanistan, ligger fortsatt på sykehus der han er blitt operert for en skuddskade i beinet. Han ble pågrepet i Linden i New Jersey etter å ha blitt sett sovende i inngangen til en bar.

Populært