Meny

Los Angeles-politiet:

Brukte mobil-app til å redde forvirret mann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ved en flyplass i Los Angeles tok i bruk et oversettelsesprogram på mobiltelefonen til å få kontakt med en koreansk-talende mann som holdt seg fast med bare hendene i fasaden på et parkeringsbygg.

Den forvirrede mannen hang fra en avsats på et fire etasjer høyt parkeringsbygg i Los Angeles forrige uke.

Det var frykt for at han ville slippe taket. De to politibetjentene som kom først til stedet var usikre på hvordan de skulle kommunisere med ham, da mannen kun snakket koreansk.

«Betjentene Michael Dear og Daniel Krockel klarte å opprette kontakt med den fortvilede mannen ved hjelp av et oversettelsesprogram på smarttelefonene», skriver Los Angeles-politiet ifølge nyhetsbyrået AFP.

Dear koordinerte med andre redningstjenester på stedet, mens Krockel opprettholdt kontakt med den koreansktalende mannen, som til slutt lot seg overbevise til å klatre opp igjen på den smale avsatsen utenfor bygningen.

«Betjentene overbeviste mannen om å gå noen få skritt nærmere for å se på oversettelses-appen på Dears smarttelefon, da sykkelpolitimannen Bart Castro fulgt av betjent Krockel hoppet ut på avsatsen og grep fatt i mannen, sikret ham og løftet ham opp til en annen gruppe politifolk», skriver Los Angeles-politiet videre.

Mannen ble tatt med til en psykiatrisk klinikk for behandling.

Les også:

Coolio pågrepet med stjålet, ladd våpen

Bankggigant idømt milliardbot for bedrageri i USA

Populært