Meny

Falskt dødsbudskap om Desmond Tutu

Den tidligere sørafrikanske erkebiskopen Desmond Tutu er ikke død, det bekreftet 84-åringens talspersoner mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meldinger om at den sørafrikanske fredsprisvinneren Desmond Tutu er død, har de siste dagene spredt seg i sosiale medier. Nyhetene avkreftes av 84-åringens talspersoner.

Rykteflommen startet da en side på Facebook kalt «RIP Desmond Tutu» fikk over en million «likes» søndag. På siden ble det lagt ut en kort melding om at den 84 år gamle tidligere erkebiskopen og antiapartheid-aktivisten hadde gått bort søndag 18. september. Deretter fulgte en oppfordring om å like siden og kommentere.

Flere hundre fans gjorde nettopp det, til tross for at nyheten ikke ble meldt av noen av de store sørafrikanske mediene.

Mandag gikk talspersoner for Tutu ut og avkreftet ryktene, skriver nettsiden Mediamass.

– Han slutter seg til den lange rekka av kjendiser som har blitt ofre for denne typen bløff. Han er i live, sier talspersonene.

Tutu ble lørdag innlagt på sykehus for andre gang på kort tid. Årsaken skal være tegn på nye infeksjoner, tre uker etter at han ble utskrevet fra sykehuset sist.

Les også: Desmond Tutu på bedringens vei

Desmond Tutu tilbake på sykehus

Populært