Meny

Nord-Korea: – Vellykket test av ny rakettmotor

Kim Jong-un skal være fornøyd med testingen av rakettmotoren. Dette udaterte bildet er tatt da den nordkoreanske lederen ga råd til en fruktgård i Kosan sørøst i landet. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea har gjennomført en vellykket test av en ny, kraftig rakettmotor, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

– Motoren vil gi landet mulighet til å sende ut ulike typer satellitter, inkludert jordobservasjonssatellitter, opplyser KCNA. Den nye rakettmotoren kan bidra til å oppgradere Nord-Koreas våpenprogram.

Etter å ha vært til stede ved den vellykkede testen oppfordret landets leder, Kim Jong-un, til å avslutte forberedelsene og skyte opp en satellitt så snart som mulig. Det har vært spekulasjoner om at Nord-Korea vil feire 68-årsjubileet til det regjerende partiet 10. oktober med å sende opp en satellitt.

Nord-Korea har tidligere skutt ut flere langdistanseraketter under dekke av at det var satellitter. Dette skjedde sist i februar.

Kim uttrykte stor tilfredshet med testen, som han hevder viser at landet er i stand til å gjøre store vitenskapelige gjennombrudd til tross for vanskelige økonomiske forhold.

Tidligere i måneden gjennomførte Nord-Korea sin femte atomvåpentest, noe som ble kraftig fordømt av verdenssamfunnet.

Les også: Yonhap: – Nord-Korea klar for ny atomtest

Nord-Korea hyller «vellykket» atomprøvesprengning

Nord-Korea har skutt opp tre raketter

Populært