Meny

Mistenkt bombemann i USA pågrepet

Aktor i Union County beskriver pågripelsen av bombemannen. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikansk politi har pågrepet en 28 år gammel mann som var etterlyst etter bombene i New York og New Jersey i helgen.

Det oppsto skuddveksling under pågripelsen i Linden i New Jersey. 28-åringen og to politifolk ble truffet av skudd, får Associated Press opplyst av en politikilde.

Ordfører Christian Bollwage i Elizabeth i New Jersey opplyser at den ene politibetjenten ble truffet i en skuddsikker vest, og den andre ble truffet i den ene hånden.

28-åringen ble skutt i beinet, men var ved bevissthet under pågripelsen og skal ikke være alvorlig skadd. Han ble tatt hånd om av helsepersonell, og opereres mandag kveld norsk tid.

Ahmad Khan Rahami ble pågrepet mandag ettermiddag etter at politiet tidligere på dagen gikk ut med navn og bilde. Foto: Reuters / NTB scanpix

Ingen andre mistenkte

Pågripelsen skjedde bare få timer etter at politiet i New York gikk ut med navn og bilde av den amerikanske statsborgeren med afghansk bakgrunn. 28-årige Ahmad Khan Rahami er bosatt i Elizabeth i New Jersey og er mistenkt for både hendelsene i New York og i New Jersey.

– Mistenkte var ikke på radaren til lokalt politi, opplyser Bollwage.

Ifølge ABC News ble 28-åringen funnet sovende i en oppgang tilknyttet et barlokale. Det skal ha vært eieren av baren som kontaktet politiet.

FBI opplyser at det ikke finnes indikasjoner på at en terrorcelle opererer i byen. De lokale myndighetene leter ikke etter flere mistenkte etter angrepene, ifølge New York-ordfører Bill de Blasio.

En polititalsmann opplyser at det ble funnet fingeravtrykk på den ene av de udetonerte bombene som ble funnet. Politiet sporet også opp mer informasjon som pekte i retning av Rahami på mobiltelefoner som han hadde koblet opp til de udetonerte bombene, opplyser en talsmann til fjernsynskanalen NBC.

29 såret

29 mennesker ble såret da en bombe eksploderte i bydelen Chelsea på Manhattan lørdag kveld. En udetonert trykkokerbombe ble funnet bare noen kvartaler unna, og litt tidligere på dagen eksploderte det en rørbombe i Seaside Park i New Jersey like før et mosjonsløp til inntekt for amerikanske soldater. Søndag ble det funnet fem eksplosiver i en søppelbøtte på en togstasjon i Elizabeth.

Lørdag ble ni mennesker knivstukket på et kjøpesenter i St. Cloud i Minnesota, før den antatte gjerningsmannen ble skutt og drept av en politimann som ikke var i tjeneste på tidspunktet. Øyenvitner har sagt at gjerningsmannen refererte til Allah og spurte minst ett av ofrene om vedkommende var muslim, ifølge politiet. Ekstremistgruppen IS uttalte senere at mannen var en av deres «soldater».

Politiet mener det er sammenheng mellom bombene i New York og New Jersey, men har ikke satt dette i sammenheng med knivangrepet i Minnesota.

Advarer mot terrorfrykt

USAs president Barack Obama gikk mandag ut og advarte amerikanere mot å gi etter for terrorfrykten etter helgens hendelser.

– Selv om vi må være årvåkne og aggressive både når det gjelder å avverge meningsløse voldshandlinger og å finne dem som står bak disse, har vi alle et ansvar for at vi ikke gir etter for frykten, sa Obama.

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton understreket at reaksjonene på bombeangrepene bør være i tråd med amerikanske verdier. Hun tar dermed avstand fra rivalen Donald Trump, som sier han vil gå inn for å forby innvandring fra land med tilknytning til terrorisme etter angrepene.

Trump hevdet mandag at det finnes en utenlandsk forbindelse til angrepet i New York, og tok samtidig til orde for å pågripe alle som publiserer informasjon om hvordan man lager bomber.

SE VIDEO: Obama advarer mot terrorfrykt:

Populært