Meny

Duterte forlenger krigen mot narkotika

Filippinenes president Rodrigo Duterte forlenger sin omstridte krig mot kriminelle, som har kostet over 3.000 mistenkte livet i løpet av drøyt to måneder. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filippinenes president Rodrigo Duterte vil forlenge sin omstridte krig mot narkotika, men erkjenner at det ikke lar seg gjøre «å drepe alle» som er involvert.

Duterte lovet i valgkampen å drepe 100.000 kriminelle, og over 3.000 påstått kriminelle er drept siden han overtok som president i juni.

– Jeg innså ikke hvor alvorlig narkotikaondet var her i landet før jeg ble president, sier han.

Den 71 år gamle presidenten vil nå forlenge krigen mot narkotika «litt, kanskje med seks måneder» og mener at dette er nødvendig for «å fullføre jobben».

Filippinsk politi opplyser at de har drept 1.105 mennesker, mistenkt for å ha vært involvert i narkotikaomsetning siden Duterte overtok.

Ytterligere 2.035 påstått kriminelle er drept av ukjente, og menneskerettighetsorganisasjoner mistenker borgerverngrupper har stått bak mange av disse drapene.

Les også: Krav om etterforskning av anklager mot Duterte

Duterte: Narkomane er ikke mennesker

Duterte avviser anklager om folkemord

Da Duterte overtok lovet han belønning og amnesti til politifolk som drepte mistenkte og han oppfordret samtidig filippinere flest til å bistå.

Duterte har høstet skarp internasjonal kritikk, blant annet fra FN, EU og USA, som anklager ham for å oppmuntre til utenomrettslige henrettelser.

Den filippinske presidenten har slått hardt tilbake og kalt FNs generalsekretær Ban Ki-moon for «en tosk» og USAs president Barack Obama for «en horesønn».

Populært