Meny

28-åring etterlyst etter bombeangrepet i New York

Jakter denne mannen etter bombeangrepet i New York. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 28 år gammel mann er etterlyst i forbindelse med bombeangrepet hvor 29 mennesker ble skadd i New York i helgen.

New York-politiet gikk mandag ut med navn og bilde av den mistenkte, Ahmad Khan Rahami, som er amerikansk statsborger med afghansk bakgrunn.

Byens ordfører Bill de Blasio sier 28-åringen kan være bevæpnet og farlig.

– Vi må finne denne mannen med en gang, og min erfaring er at når FBI sirkler seg inn mot noen, så finner de dem, sier han til CNN.

FBI-agenter ransaket en leilighet i New Jersey som er tilknyttet Rahami. Leiligheten ligger over en butikk som selger stekt kylling og har adresse nær stedet der flere improviserte sprengladninger ble funnet i en bag ved togstasjonen i Elizabeth. En av sprengladningene eksploderte da bombegruppens robot skulle uskadeliggjøre den. Ingen ble skadd i eksplosjonen.

Mulige terrorceller

Ifølge CBS News tror politiet at Rahami tilhører en terrorcelle, og tjenestemenn opplyser til CNN at myndighetene etter helgens angrep har mistanke om at det finnes mulige terrorceller i de to delstatene New York og New Jersey.

Bombeangrepet i New York kan være en terrorhandling med utenlandsk tilknytning, mener New Yorks guvernør Andrew Cuomo. Han sier videre at myndighetene ikke har fått noen opplysninger som tyder på at det er flere angrep i vente, men at byens innbyggere må være på vakt.

Eksploderte

Sent søndag ble flere improviserte sprengladninger funnet i en bag nær en togstasjon i Elizabeth i New Jersey, opplyser FBI. Én av dem eksploderte da den skulle uskadeliggjøres av bombegruppens robot. Ingen ble skadd i forbindelse med eksplosjonen.

Elizabeth-ordfører Christian Bollwage sier sprengladningene ble funnet av to menn som oppdaget bagen i en søppelbøtte ved togstasjonen. De skal ha sett ledninger og et rør stikke ut av bagen.

En politikilde sier til New York Times at det dreier seg om rørbomber.

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: Her eksploderer rørbomben i New Jersey:

Flere avhørt

Funnet av rørbombene ble gjort etter tre angrep på ett døgn i USA. Amerikanske myndigheter sier det ikke er noen bevis for at angrepene er koordinert, men etterforsker dem som mulige terrorhandlinger.

Fem personer er avhørt etter at bilen de satt i ble stoppet i en FBI-kontroll i Brooklyn søndag kveld, ifølge en embetsmann og en politiansatt.

FBIs talskvinne Kelly Langmesser ville ikke gi ytterligere detaljer enn at kjøretøyet var av interesse for den pågående etterforskningen.

Ingen av personene er blitt siktet for noe, og etterforskningen fortsetter, opplyser Langmesser.

Tre angrep

29 mennesker ble såret da en bombe eksploderte i New York lørdag kveld. Noen timer senere gikk det av en bombe i nabodelstaten New Jersey. Ingen ble skadd.

I St. Cloud i delstaten Minnesota knivstakk og såret en mann ni personer lørdag før han ble skutt og drept av en politimann som ikke var i tjeneste på tidspunktet. Ekstremistgruppen IS hevder at en av deres «soldater» sto bak angrepet.

Ingen har tatt på seg ansvaret for bombeangrepene i New York og New Jersey.

Populært