Nord-Korea klar til «motangrep»

<p>Nord-Koreas utenriksminister sier landet er innstilt på motangrep i møte med provokasjoner fra USA. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix</p>
Nord-Koreas utenriksminister sier landet er innstilt på motangrep i møte med provokasjoner fra USA. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nord-Koreas utenriksminister sier landet er klar til «motangrep» i møte med vedvarende amerikansk «provokasjon».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det koreanske folket har indikert at vi er klare til å gå til motangrep mot provokasjoner fra våre fiender, sa utenriksminister Ri Yong-ho da han deltok på et møte i Organisasjonen av alliansefrie stater torsdag.

Advarselen kommer etter at to amerikanske bombefly tirsdag fløy over Sør-Korea for å vise styrke etter at nord gjennomførte sin femte og hittil kraftigste atomprøvesprengning. Ri sier atomtestene er nødvendig for å motvirke «trusler» fra Washington.

Les også: – Nord-Korea kan montere atomstridshoder på raketter

– Det var uunngåelig at Den demokratiske folkerepublikken Korea ville benytte muligheten til å skaffe seg atomvåpen etter å ha gjort alt for å sikre den nasjonale sikkerheten med henblikk på de konstante truslene fra USA, sa den nordkoreanske ministeren på møtet i Venezuela. Han sier prøvesprengningene er en del av en «legitim» forsvarspolitikk i møtet med USAs militærøvelser på Koreahalvøya.

Les også: Nord-Korea: – Flommen verste katastrofe siden andre verdenskrig

USA har hatt soldater på halvøya siden Koreakrigen på 1950-tallet. Krigen ble avsluttet med en våpenhvileavtale, men Nord- og Sør-Korea har formelt aldri sluttet fred. I dag er det rundt 28.000 amerikanske soldater i Sør-Korea.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært