Foreldre saksøkt for pinlige barnebilder på nett

Det er ikke sikkert barna setter pris på å få alle deler av livet brettet ut i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix.
Det er ikke sikkert barna setter pris på å få alle deler av livet brettet ut i sosiale medier. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix.

En 18 år gammel kvinne har gått til sak mot foreldrene sine for å få fjernet pinlige og intime barnebilder foreldrene har lagt ut på nettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken blir den første i sitt slag i Østerrike når den kommer opp for retten i november, skriver nettavisen The Local.

Kvinnen sier hennes liv har blitt forferdelig fordi foreldrene siden 2009 stadig har lagt ut pinlige og intime barnebilder. Bleiebilder og pottetrening er noen av de private stundene foreldrene har valgt å dele med sine 700 Facebook-venner.

– De eide ikke skam og hadde ingen grenser. De brydde seg ikke om at det var bilder av meg mens jeg satt på do eller lå naken i en barneseng – alt ble fotografert og offentliggjort, forklarer 18-åringen.

Ifølge advokaten hennes er det snakk om 500 bilder som er lagt ut i årenes løp. Kvinnen ba først foreldrene om å fjerne bildene frivillig, men valgte å gå til sak da de nektet å etterfølge hennes ønske. Faren mener han har rett til å publiserer bildene, ettersom det er han som har tatt dem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært