Meny

Migranter prøvde å stoppe lastebil - sjåføren måtte gi gass gjennom blokade

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramatisk video viser migrantenes nye livsfarlige taktikk for å komme seg fra Frankrike til England.

Titusener av migranter har forsøkt å ta seg over sjøen fra Frankrike til Storbritannia ved å snike seg om bord på lastebiler som kjører om bord på fergene, og ved å ta seg inn i den undersjøiske jernbanetunnelen.

Senere i september starter Storbritannia arbeidet med å bygge en mur til 25 millioner kroner i den franske havnebyen Calais for å hindre at migrantene kommer til landet.

I mellomtiden har desperate migranter funnet en ny og livsfarlig taktikk for å komme seg til Storbritannia.

Les også: – Migranter i Calais utsettes for mishandling

BLOKADE: Flere migranter prøvde å stoppe denne lastebilen med å legge et tre ut i veibanen. Foto: Privat

Angrepet med stokker

En dramatisk video fra Calais viser hvordan migrantene prøver å stoppe en lastebil midt på motorveien ved å lage en blokade.

Mens lastebilsjåføren kjører på motorveien blir et tre lagt i veibanen, noe som ikke uventet får sjåføren til å bremse ned.

Samtidig stormer flere migranter til mot kjøretøyet med trestokker i hendene. Sjåføren nekter å stanse og kjører over blokaden, noe som får migrantene til å slå mot bilen.

Les også: Amnesty: – Sjokkerende overgrep mot migranter i Libya

Stort problem

STOKKER: Migrantene var utstyrt med stokker da de prøvde å stoppe lastebilen som var på vei til Storbritannia. Foto: Privat

Flere lignende videoer har de siste ukene blitt lagt ut på sosiale medier, og problemer ser ikke ut til å stoppe med det første.

– Slik prøver migranter å stoppe lastebiler for å komme seg inn i Storbritannia, skriver sjåføren på YouTube.

Rundt 7.000 migranter bor for tiden i leiren i Calais, men hjelpeorganisasjoner anslår at tallet kan være så høyt som 10.000 mennesker.

Les også: – 129 barn forsvunnet fra flyktningleir i Frankrike

Skal rives

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve har tidligere uttalt at han med «den største besluttsomhet» vil fortsette arbeidet med å stenge flyktningleiren nord i landet.

En del av prosessen vil være å sørge for overnattingsmuligheter andre steder i landet. I februar og mars rev franske myndigheter den sørlige delen av den provisoriske leiren som på folkemunne blir kalt «Jungelen».

Leiren har i årevis vært hjem for tusenvis av flyktninger og migranter som venter på en mulighet til å ta seg til Storbritannia

Populært