Meny

FN: 235.000 migranter klare til å krysse Middelhavet

Migranter reddes utenfor kysten av Libya. Ifølge FNs utsending til Libya står 235.000 migranter klare til å forsøke å ta seg over Middelhavet til Europa. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omlag 235.000 flyktninger og migranter i Libya står klare til å krysse den livsfarlige ruten over Middelhavet til Italia, opplyser FNs utsending til Libya, Martin Kolber.

– Vi har registrert 235.000 migranter som bare venter på en god mulighet for å komme seg til Italia. De kommer til å dra, sier Kobler til den italienske avisen La Stampa.

– Det viktigste nå er å forsterke sikkerheten. Dersom vi har en sterk og samlet hær, så vil faren for terror og menneskesmugling opphøre, la han til.

Ifølge det italienske innenriksdepartementet har nærmere 128.400 flyktninger ankommet landet via Middelhavet siden begynnelsen av 2016. Det er en økning på 5 prosent sammenlignet med samme periode i 2015.

Libya preges av kaos og anarki og har ingen fungerende grensepolitistyrke. Dette har gjort landet til et sentralt punkt i flyktningrutene til Europa.

Les også:  EU stiller opp med ny grensestyrke i Bulgaria

Populært