Meny

Mindre avskoging i Colombia i fjor

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avskogingen i Colombia ble redusert med 12 prosent fra 2014 til 2015, viser tall fra landets myndigheter.

Colombia reduserte avskogingen fra 1.403 kvadratkilometer i 2014 til 1.240 kvadratkilometer i 2015, viser en fersk rapport fra Colombias Institutt for meteorologi og miljøstudier (IDEAM), melder Klima- og miljødepartementet.

Det er mer enn en halvering sammenlignet med det årlige gjennomsnittet for perioden 2000-2012, som var på 2.680 kvadratkilometer.

Avskogingen har gått ned i alle landets regioner, ifølge rapporten. I Amazonas-regionen gikk avskogingen ned med 9 prosent.

– Dette er gode nyheter. Vi vil samarbeide tett med Colombia i tiden framover for å bidra til at avskogingen kan gå ytterligere ned i årene som kommer, i tråd med myndighetenes ambisiøse mål. Det er viktig for verdens klima og biologiske mangfold, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) i en pressemelding torsdag.

Norge, Tyskland, Storbritannia og Colombia inngikk under klimatoppmøtet i Paris i fjor en klima- og skogavtale for å støtte Colombias arbeid med å redusere avskogingen i landet.

Norge skal totalt bidra med 1,8 milliarder kroner, hvorav 1,5 milliarder er forbeholdt betaling for resultater i form av reduserte klimagassutslipp fra avskoging.

Populært