Mindre avskoging i Colombia i fjor

Avskogingen i Colombia ble redusert med 12 prosent fra 2014 til 2015, viser tall fra landets myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colombia reduserte avskogingen fra 1.403 kvadratkilometer i 2014 til 1.240 kvadratkilometer i 2015, viser en fersk rapport fra Colombias Institutt for meteorologi og miljøstudier (IDEAM), melder Klima- og miljødepartementet.

Det er mer enn en halvering sammenlignet med det årlige gjennomsnittet for perioden 2000-2012, som var på 2.680 kvadratkilometer.

Avskogingen har gått ned i alle landets regioner, ifølge rapporten. I Amazonas-regionen gikk avskogingen ned med 9 prosent.

– Dette er gode nyheter. Vi vil samarbeide tett med Colombia i tiden framover for å bidra til at avskogingen kan gå ytterligere ned i årene som kommer, i tråd med myndighetenes ambisiøse mål. Det er viktig for verdens klima og biologiske mangfold, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) i en pressemelding torsdag.

Norge, Tyskland, Storbritannia og Colombia inngikk under klimatoppmøtet i Paris i fjor en klima- og skogavtale for å støtte Colombias arbeid med å redusere avskogingen i landet.

Norge skal totalt bidra med 1,8 milliarder kroner, hvorav 1,5 milliarder er forbeholdt betaling for resultater i form av reduserte klimagassutslipp fra avskoging.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært