Meny

Demokrater vil etterforske Trump-donasjon

Både Trump University og Trumps stiftelse er under juridisk press. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En donasjon fra Donald Trumps stiftelse til en støttegruppe for en delstatsadvokat som vurderte sak mot Trump University må etterforskes, krever demokrater i Kongressen.

Stiftelsen ga 25.000 dollar til en politisk støttegruppe for lederen av Floridas påtalemyndighet, Pam Bondi. Sjekken kom i posten bare få dager etter at myndigheten sa den vurderte rettslige skritt mot Trump University.

Det ble aldri noen sak mot trump University i Florida, men Bondi sier donasjonen ikke påvirket den avgjørelsen. I juni meldte Associated Press at Bondi selv ba om pengene i en telefonsamtale etter at tidligere studenter hadde klaget og følt seg lurt av universitetet som bærer navnet til republikanernes presidentkandidat.

Trump har allerede betalt 2.500 dollar i bot for donasjonen, fordi den var et brudd på føderale lover som forbyr veldedige stiftelser å gi politiske donasjoner.

I et brev til USAs justisminister Loretta Lynch tirsdag, skriver alle de 16 demokratiske medlemmene av justiskomiteen i Representantenes hus at føderale etterforskere bør undersøke om det var noen sammenheng mellom pengegaven og beslutningen om å ikke slutte seg til et søksmål i New York mot Trump University.

Tirsdag opplyser sjefen for påtalemyndigheten i New York at hans myndighet skal undersøke om Trump-stiftelsen følger regelverket for stiftelser i delstaten, melder Politico.

Populært