Demokrater vil etterforske Trump-donasjon

Både Trump University og Trumps stiftelse er under juridisk press. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix
Både Trump University og Trumps stiftelse er under juridisk press. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En donasjon fra Donald Trumps stiftelse til en støttegruppe for en delstatsadvokat som vurderte sak mot Trump University må etterforskes, krever demokrater i Kongressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiftelsen ga 25.000 dollar til en politisk støttegruppe for lederen av Floridas påtalemyndighet, Pam Bondi. Sjekken kom i posten bare få dager etter at myndigheten sa den vurderte rettslige skritt mot Trump University.

Det ble aldri noen sak mot trump University i Florida, men Bondi sier donasjonen ikke påvirket den avgjørelsen. I juni meldte Associated Press at Bondi selv ba om pengene i en telefonsamtale etter at tidligere studenter hadde klaget og følt seg lurt av universitetet som bærer navnet til republikanernes presidentkandidat.

Trump har allerede betalt 2.500 dollar i bot for donasjonen, fordi den var et brudd på føderale lover som forbyr veldedige stiftelser å gi politiske donasjoner.

I et brev til USAs justisminister Loretta Lynch tirsdag, skriver alle de 16 demokratiske medlemmene av justiskomiteen i Representantenes hus at føderale etterforskere bør undersøke om det var noen sammenheng mellom pengegaven og beslutningen om å ikke slutte seg til et søksmål i New York mot Trump University.

Tirsdag opplyser sjefen for påtalemyndigheten i New York at hans myndighet skal undersøke om Trump-stiftelsen følger regelverket for stiftelser i delstaten, melder Politico.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært