Drept palestiner angrep ikke politiet

En bil der sjåføren ble såret og en passasjer drept av israelsk grensepoliti i flyktningeleiren Shuafat nær Jerusalem mandag 5. september. Politiet hevdet først at sjåføren hadde forsøkt å kjøre over politifolkene. En amatørvideo som ble offentliggjort dagen etter lot til å vise at politiet begynte å skyte etter at bilen hadde kjørt inn til siden. Mustafa Nimr (27) døde av skadene.
En bil der sjåføren ble såret og en passasjer drept av israelsk grensepoliti i flyktningeleiren Shuafat nær Jerusalem mandag 5. september. Politiet hevdet først at sjåføren hadde forsøkt å kjøre over politifolkene. En amatørvideo som ble offentliggjort dagen etter lot til å vise at politiet begynte å skyte etter at bilen hadde kjørt inn til siden. Mustafa Nimr (27) døde av skadene. Foto: Mahmoud Illean / AP

Israelsk politi innrømmer at en palestiner som mandag ble skutt og drept i Øst-Jerusalem, ikke angrep en gruppe soldater slik det først ble meldt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet endret forklaring onsdag etter offentliggjøringen av amatørvideo som viser situasjonen. Opprinnelig hevdet de at palestineren ble skutt og drept idet bilen han var passasjer i, kjørte mot en gruppe soldater i flyktningleiren Shuafat.

Videoen, som er vist på israelsk Channel 10, viser imidlertid at skudd blir avfyrt etter at bilen er stoppet og føreren ligger på bakken. Føreren ble skadd i hendelsen og blir nå etterforskes for en rekke lovbrudd, ifølge politiet.

Israelske justismyndigheter undersøker også hendelsen, ifølge en talsperson for politiet.

Les også: Palestiner drept under angivelig angrepsforsøk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært