Svenske ranere fortsatt på frifot

Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De tre væpnede ranerne som slo til mot en svensk galoppbane søndag, er fortsatt på frifot: Det er ikke kjent hvor mye penger de fikk med seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi følger opp de sporene vi har. Vi analyserer avhørene som er gjort, og senere blir det trolig utfyllende avhør, sier operasjonsleder Anders Mattsson i Stockholmspolitiet. Han sier det er gjort tekniske undersøkelser på åstedet, men kan ikke gå inn på hva som ble funnet der.

Minst tre personer

Et vitne forteller at ranerne stormet inn i et lokale ved galoppbanen Brio Park nordvest for Stockholm og truet både personalet og andre som var til stede. En person fikk et automatvåpen rettet mot hodet. Vitner opplyser at det var tre personer som gjennomførte selve ranet.

– Senere ble det kastet ut fotangler, noe som kan tyde på at flere personer var involvert, sier politiets pressekontakt lars Byström. Fotangler er pigger som er sveiset eller på annen måte festet i vinkler, slik at minst én pigg alltid peker oppover og kan punktere bilhjul.

Bakgrunn: Jager tungt bevæpnede galopp-ranere

Ukjent utbytte

Det er uklart hvor mye penger ranerne fikk med seg, men i helgen har det blitt konkurrert i den såkalte Festival of Swedish Racing. På søndag skal det ha blitt delt ut 1,4 millioner premiepenger i ett løp alene. Aftonbladet har fått opplysninger om at ranerne kom seg unna med et millionbeløp, men politiet vil ikke bekrefte dette. Den sikkerhetsansvarlige ved banen vil ikke si hvor mye penger som kan ha blitt oppbevart i lokalet som ble ranet.

Ranerne slo til rundt 20 minutter etter det siste løpet søndag. De stakk av i bil, og noe senere ble en bil som brant funnet nord for galoppbanen. Politiet regner med at det er fluktbilen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært