Meny

Trump brukte donasjoner på maleri av seg selv

The Washington Post har avdekket flere spesielle transaksjoner i Donald Trumps veldedige stiftelse. Foto: Mike Segar / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump skal ha brukt 20.000 dollar på et nærmere 2 meter høyt maleri av seg selv. Pengene var donert til forretningsmannens veldedighetsorganisasjon, ifølge The Washington Post.

I 1987 grunnla republikanernes presidentkandidat the Donald J. Trump Foundation. The Washington Post har gått stiftelsen i sømmene, og de har oppdaget flere spesielle transaksjoner.

Det meste av stiftelsens penger kommer fra andre donorer enn Trump selv. Ifølge avisa gir Trumps stiftelse pengene videre, og veldedige organisasjoner tror det er forretningsmannens egne midler som doneres.

I to tilfeller skal Trump også ha brukt stiftelsens penger på å kjøpe noe til seg selv. Det ene kjøpet var et nesten 2 meter høyt maleri av forretningsmannen. Bildet henger på Trumps resort Mar-a-Lago i Florida.

Les også: Trump: – Clinton kunne skutt noen uten at det fikk følger

Trump: – Putin er en mye bedre leder enn Obama

Trump lovet velstand og jobber til svarte i Detroit

Fram til 2006 var det Trump selv som sto bak det meste av pengene som ble gitt til stiftelsen. Det endret seg sakte, men sikkert, og i 2009 var forretningsmannens bidrag på 0 dollar.

I fem tilfeller skal veldedige organisasjoner ikke ha mottatt penger som stiftelsen hevder å ha donert, og stiftelsen skal også ha brutt loven ved å donere til politiske formål.

Trumps valgkampapparat har avslått å kommentere påstandene til The Washington Post.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært