Pamuk: Tyrkia er i ferd med å bli et terrorregime

Orhan Pamuk, her med datteren Rüya da han fik nobelprisen i litteratur i 2006, mener hjemlandet Tyrkia er i ferd med å bli et terrorregime. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix
Orhan Pamuk, her med datteren Rüya da han fik nobelprisen i litteratur i 2006, mener hjemlandet Tyrkia er i ferd med å bli et terrorregime. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den tyrkiske nobelprisvinneren i litteratur, Orhan Pamuk, mener hjemlandet er i ferd med å bli et terrorregime.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I Tyrkia fengsler vi nå alle som tar seg den frihet å ytre selv den minste kritikk av regimet, skriver Pamuk i et innlegg på førstesiden av den italienske storavisen La Repubblica.

Forfatteren mener at det ligger «et vilt hat» bak myndighetenes kampanje mot journalister, forfattere, menneskerettsaktivister og andre opposisjonelle.

– Tankefrihet eksisterer ikke lenger. Vi distanserer oss nå raskt fra å være en rettsstat til å bli et terrorregime, skriver Pamuk.

Bakgrunnen for utfallet mot tyrkiske myndigheter er lørdagens fengsling av den ledende journalisten Ahmet Altan og broren hans, den kjente akademikeren og økonomen Mehmet Altan.

Pamuk, som fikk nobelprisen i litteratur i 2006, har lenge vært en krass kritiker av president Recep Tayyip Erdogan.

Les også: – EUs flyktningavtale med Tyrkia er en skam

Jagland advarer Tyrkia mot å innføre dødsstraff

Tyrkia: Europa ydmyker oss

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært