Clinton ble uvel under minnemarkering i New York

Hillary Clinton vinket og forsikret om at hun føler seg bra da hun forlot datterens leilighet til fots etter at hun måtte forlate minnemarkeringen tidlig søndag.
Hillary Clinton vinket og forsikret om at hun føler seg bra da hun forlot datterens leilighet til fots etter at hun måtte forlate minnemarkeringen tidlig søndag. Foto: Brian Snyder / Reuters

Hillary Clinton måtte forlate minneseremonien i New York fordi hun følte seg uvel. USA-ekspert Jan Arild Snoen tror ikke hendelsen vil ha for stor innvirkning på velgerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clintons talsmann Nick Merrill sier i en uttalelse til nyhetsbyrået AP søndag at presidentkandidaten var til stede i halvannen time under seremonien ved Ground Zero.

– Under seremonien følte hun seg overopphetet, så hun dro til datterens leilighet. Hun føler seg mye bedre, tilføyer Merrill.

68-åringen forlot datteren Chelsea Clintons leilighet kort tid senere, og hun vinket da til de oppmøtte.

– Det er en vakker dag i New York. Jeg føler meg bra, takk skal dere ha, sa Clinton.

Presidentkandidatens talsmann gir ingen ytterligere detaljer om hendelsen og opplyser ikke hvorvidt 68-åringen trengte legetilsyn.

En video som har dukket opp på sosiale medier, viser episoden der Clinton venter på bilen sin. Presidentkandidaten støttes av flere medhjelpere på veien fra fortauet til bilen, og er tydelig ustø.

Hillary helse

USA-ekspert Jan Arild Snoen sier søndagens hendelse i utgangspunktet er negativ for Hillary.

– Helse er et relevant tema i presidentvalgkampen, slik det alltid er når det er eldre kandidater, slik som i år. Clinton har også hatt noen helseproblemer tidligere, sier Snoen til NTB.

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump og hans støttespillere har tidligere hevdet at Clinton verken er fysisk eller psykisk sterk nok til å takle presidentvervet. Blant annet nevnes et tilfelle fra 2012 da Clinton besvimte og fikk hjernerystelse. Legen hennes sa den gang at episoden skyldtes et magevirus og dehydrering.

Les også: Ett minutts stillhet på Ground Zero 15 år etter

Clinton angrer på at hun satte Trump-tilhengere i bås

Clinton angrer på at hun satte Trump-tilhengere i bås

Mer innsyn

Snoen er usikker på hvor mye han tror amerikanske velgere vil la seg påvirke av søndagens hendelse.

– Det er nå opp til velgerne å vurdere hvor mye de legger i dette. Jeg tror ikke det vil ha stor betydning hvis det ikke kommer flere saker, sier USA-eksperten.

– Det er litt uklart hvor alvorlig den saken i dag er. På bildene av selve hendelsen ser det absolutt ut som om hun er ustø og på vei til å svime av. Men hun så veldig bra ut da hun kom ut av datterens hus, fortsetter Snoen.

Han tror derimot at det vil bli mer fokus på å få en bedre redegjørelse om de to presidentkandidatenes helsetilstand.

Tidligere har Trump lagt fram en imponerende helserapport, og forretningsmannens lege har senere avslørt at den ble skrevet i hastverk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært